Lila Hagyma Lekvár
Érdemes lilahagymát és vöröshagymát vegyesen használni, így lesz igazán szép színe és íze a különleges lekvárnak. Ha nagyobb adagot készítünk – mert például gasztroajándéknak is tökéletes – lezárt üvegben ki is dunsztolhatjuk, de ha nem tartósítjuk, néhány hétig könnyedén eláll hűtőben, utána készíthetünk új adagot, akár más ízesítéssel. Pástétomokhoz nagyon jól illik a hagymalekvár Balzsamos hagymalekvár Hozzávalók: 3 fej lilahagyma 2 fej vöröshagyma 3 evőkanál barna cukor 4 evőkanál balzsamecet 1 teáskanál só 1 nagy csipet kakukkfű 1 nagy csipet őrölt rozmaring pici víz Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A cukrot az ecettel serpenyőbe öntjük, rátesszük a hagymacikkeket, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, időnként átforgatva 20-25 percig karamellizáljuk. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá (ez a hagyma nedvességtartalmától is függ). Fűszerezzük sóval, kakukkfűvel és rozmaringgal, ha szükséges, még ecettel vagy cukorral lehet finomítani ízlésünk szerint. A fűszerekkel tovább pároljuk, amíg a hagyma teljesen megpuhul, és sötét és sűrű lekvárt kapunk.
- Szarvasgombás lilahagyma - Szarvasgombás ételkülönlegességek
- Lilahagymalekvár – CITROMDISZNÓ
- Lilahagyma lekvár recept | Ízzel-Lélekkel.hu
Szarvasgombás lilahagyma - Szarvasgombás ételkülönlegességek
Tejleves Alvás előtt egy meleg tejleves? Smarni – császármorzsa Az elkészítésében besegíthetnek a legkisebbek is Otthoni reggeli - különösen fontos a gyermekednek! Reggelizz, mint egy király! Paradicsomos toastreggeli kreatívan Egyszerű de nagyszerű reggeli a kicsiknek! Házi felturbózott zabkeksz Tuti napindító Tonhalas-paradicsomos kuszkusz A alfogyasztás igen fontos szerepet tölt be gyermekek fejlődésében Így süsd a lángost, hogy a tied legyen a szezon legjobb sajtos-tejfölöse! Oh my gosh! Így lehet jó a lángos?! Hogyan készítsünk spárgát? - minden, amit tudni akartál a tavasz egyik kedvenc zöldségéről Ne hagyd a franciákra a spárgázást: szuper egészséges és finom! Így készíts perfekt házi zsemlemorzsát Ne csak a galambokat etesd a morzsával! Így süss rántott sajtot! Nálatok mi vált be? Így készíts rántottát! A rántotta megosztó, de minden ízlés szerint könnyű elkészíteni. Megmondjuk, mire figyelj. Tükörtojás sütése - így lesz tökéletes! Ha elolvasod ezt a cikket, profi leszel! ;) Almás csiga Almaszüretben mit csináljunk?
Lilahagyma lekvár málnával: a finom furcsaságok köréből egy másik recept a hagyma lekvár. Azt mondják, hogy francia akcentusai vannak, de nálunk, Romániában is készül, Calabriában is készül, aki tudja, én biztosan nem, honnan származik, de az igazság az, hogy rossz íze van. 🙂 Tehát lilahagymalekvárot készítettem a híres Tropea lilahagymával (a Calabria régió gyönyörű területe). És hogy édességem gyöngédebb legyen, ejtettem néhány friss málna bogyót is.
Lilahagymalekvár – CITROMDISZNÓ
Ügyeljen arra, hogy fóliával és fedővel jól letakarja, különben az egész hűtőszekrény hagymaillatú lesz. Másnap tedd a tűzre, adj hozzá vizet és hagyd forralni a málnát. Távolítsa el a habot, és amikor a hagyma megpuhul (kb. 30 perc), adja hozzá a bort. Hagyja forralni, amíg el nem éri a kívánt állagot. Próbálja ki egy hideg tányéron (tegyen egy csészealjat a fagyasztóba, hagyja, hogy hideg legyen, vegye ki, tegyen rá egy csepp lekvárt, és nézze meg, milyen gyorsan koagulál). Adja hozzá a pálinkát, forralja fel, majd kapcsolja le a tüzet és forrón tegye üvegekbe. Tegye rá a fedelet és takarja le ágyakkal, hagyja néhány napig melegen. Nem vettem ki a magokat a málnából (szeretek bajba sodorni a vendégeimet, amikor megkóstolják az ételeimet), de kiveheted, előbb a málnát adhatod át egy szitán. Nem tudom megmondani, mennyire jó, a legjobb, ha kipróbálod. 🙂 Fehér hagymából is készíthető, bármilyen ízű lehet, egyszerű maradhat, csípős paprikával vagy bor helyett balzsamecetet tehet, és ízletes karamelles, édes-savanyú lesz, ez játszótér és improvizáció.
NEM KAPHATÓ! Kifutás dátuma: 2022-08-18 Cikkszám: FA004 Kézműves lekvár, ajánlott: kacsa és liba sültekhez, hamburgerbe, pulled porkhoz Összetevők: Lilahagyma, szeder, balzsamecet, méz, fűszerek, vörösbor, só, pektin Átlagos értékelés: (1) Vélemények 5. 00 1 értékelés | Leírás Származási hely: Magyarország Gyártó: Friedmann Kft. Töltő súly: 180g
Azt hiszem nem a legmegfelelőbb a lekvár megnevezés, a csatni sokkal jobban illene rá, de már így vonult be a köztudatba. Édes, sós, savanyú, csípős (nem kötelezően), igazi ízkavalkád. Kötelező darab, feltétlen érdemes kipróbálni mindenkinek, annak is aki első ránézésre idegenkedik tőle. Kiváló kísérője grillezett húsoknak, sajtoknak, libamájnak, stb..... Hozzávalók: 1 kg lilahagyma félkarikára vágva 10 dkg cukor 5 dkg sötétbarna lágy nádcukor 1 mk. só 2 babérlevél 3-4 db fahéj 5 cm nagyságú gyömbér 5-6 szem szegfűszeg 1 kisebb csili vagy fél mk. szárított csili (elhagyható) 2 dl balzsamecet 2, 5 dl száraz vörösbor 20 dkg aszalt áfonya vagy mazsola A hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángot lejjebb véve addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Ez kb. 1-1, 5 óra. Üvegekbe töltve hűtőben hetekig eláll, de ha dunsztoljuk, akkor hónapokig is pihenhet a kamra polcán.
Lilahagyma lekvár recept | Ízzel-Lélekkel.hu
- Lila hagyma lekvár készítése
- Áfonyás lilahagyma-lekvár | Vidék Íze
- Lilahagyma lekvár recept
- Lilahagyma lekvár | Receptek.ro
- Mézes krémes labda recept Kiss Mária konyhájából - Receptneked.hu
- Szilveszteri buliba: mazsolás hagymalekvár, sajt, bor | Lila füge
- Szedres lila hagyma lekvár 180g - Cukormentes lekvárok, öntetek - Szénhidrátcsökkentett étel - Diétás Konyha
Hozzávalók: 1 kg lila hagyma, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál szeder vagy áfonyalekvár, 2 evőkanál balzsamecet, só, fehér bors, kakukkfű, 3 evőkanál olívaolaj, édes vörösbor Lilahagyma lekvár elkészítése: A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőbe felmelegítjük a mézet a cukorral, megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk az olajat, elkeverjük és beletesszük a hagymát. Sózzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor kezd a hagyma kicsit összeesni, hozzáadjuk a szederlekvárt, megszórjuk kakukkfűvel, egy kevés fehér borssal, és felöntjük annyi borral amennyi ellepi. Lefedve pároljuk kicsi lángon, időnként töltünk hozzá bort, ha elfőtt a leve. Amikor a hagyma teljesen megpuhult levesszük a fedőt és addig főzzük, amíg a levét elfőtte egészen.
Tonhalpogácsa mangós-currys majonézzel Ha unjátok a darált húsos fasírtokat, ez egy szupi alternatíva Rácponty Ez a ponty más mint a többi Gyömbérshot Fenékig! Bahama Mama koktél Ananász és kókusz? Az egyik legjobb kombó! Epres-bazsalikomos limoncello spritz Nagyon jó kis nyári frissítő! 3 frissítő limonádé Ez kell most neked! Ribizlis Aperol Spritz Mértékkel a jófajta piákkal! Cukormentes ribizliszörp A nyár egyik legjobb itala! Hot dog sok sajtszósszal A sajtszószos hot dognál kevés jobb junk kaja van! Csirkenuggets air fryerben Nem kell lemondanunk a gyorskajákról! Lávaburger Brutális burger Bürgés Tamástól! Mexikói csavart Ezt csavard fel! Calabrese pizza Egyszerű pizza tele paprikával Sült zelleres sütőtökkrémleves magropogóssal Cseppet sem unalmas krémleves! Megúszós minestrone leves Kis vadulás megúszósan! Fetás vargányakrémleves Így még tuti nem próbáltad! Palacsinta-spagetti Ennél trendibben és menőbben nem is kezdhetnéd a napodat Sütés nélküli almás-diós pite Nem egy klasszik almás pite!
- Hogyan kell blogot készíteni
- Dobos kocka recept ica
- Budapest fedett jégpálya pécs
- D betűs macskafajták
- Gorenje mintabolt törökbálint w
- Ház építés olcsón
- Székesfehérvár bolti eladó
- Ingatlan árverés hajdúdorog
- Ki vagyok én szöveg
- Varkonyi tibor belgyógyász
- Szövetségbe forrt szabad köztársaságok
- Felületi thrombosis gyógyulási ideje cause
- Szepmuveszeti múzeum jegy
- Korda györgy letöltés
- Soós pékség érd torta rendelés
- Olcsó negatív film
- Mapei Keracolor Fuga Színskála
- veszprém-méh-telep
- Lila Hagyma Lekvár