Tökéletes Pavlova Torta
A fehérje habot öntsd a sütőpapírra úgy, hogy a 20 cm-es kört kitöltse. Kanállal formázd úgy, hogy középen legyen kb. 1 -1, 5 cm vastag, a szélein viszont legyen egy magasabb, kb. 4 cm-es pereme. Tedd a sütőbe, a hőfokot csökkentsd 110 fokra, és 1, 5 órán keresztül süsd a tojáshabot, majd kapcsold ki a sütőt, de a tortát hagyd még benn állni további 1 órát. Kell neki ennyi idő, hogy teljesen kiszáradjon. Ezután vedd ki és sütőrácson hagyd teljesen kihűlni. Míg a torta szárad, készítsd el a tölteléket! A hideg habtejszínt robotgép segítségével keverd össze a cukorral és a vanília aromával, míg sűrű krém lesz, majd a végén keverd hozzá a reszelt narancshéjat is. Ha a torta teljesen kihűlt, a krémet öntsd a közepére. Reszeld a tetejére a fehércsokit, szórd rá a diót, és díszítsd narancskarikákkal!
- Tökéletes pavlova tarta de chocolate
- Pavlova torta, avagy a tojásfehérje hasznosítása
- A 💫🍓 – Artofit
- Szedres Pavlova torta recept zsuzsamama56 konyhájából - Receptneked.hu
Tökéletes pavlova tarta de chocolate
Fontos, hogy mielőtt a habverővel nekiesnél a fehérjének, vedd ki a hűtőből és 20-30 percig hagyd szobahőmérsékleten pihenni. Ha nincs maradék tojásfehérjéd, mindig ügyelj rá, hogy precízen válaszd szét a tojást, a fehér részhez ne kerüljön egy csepp sárgája sem, mert akkor nem tudsz belőle stabil habot felverni. A fehérjét fém- vagy üvegtálban verd habbá, ezeket az anyaguk miatt sokkal könnyebb tisztán tartani, mintha műanyagot használnál. Igazán szép, fényes, kemény tojáshabot makulátlanul tiszta edényben lehet készíteni, de ne csak a tálra figyelj, a habverő feje is ragyogjon. A stabil és fényes hab eléréséhez érdemes egy kevés ecetet vagy citromlevet is a fehérjéhez csorgatni. Amikor a tojásfehérjét fényesre verted, a mutatóujjaddal vegyél ki egy mogyorónyi mennyiséget, amit dörzsölj össze a mutató- és hüvelykujjaddal, érezni fogod, hogy maradt-e benne cukorszemcse vagy sem. Ha érzel még benne szemcséket, verd addig, amíg feloldódik teljesen a cukor. Nem mindegy, milyen cukrot használsz!
Pavlova torta, avagy a tojásfehérje hasznosítása
A bájos édesség fő alkotóeleme a tojásfehérje, azt is lehetne mondani, hogy a megmaradt tojásfehérje egyik legjobb felhasználási módja, ha Pavlova készül belőle. A habcsókra hajazó finomság felér egy művészi alkotással, a tojásfehérjéből készült alapnak stabilan kell állnia, szép magasnak kell lennie, a tetején pedig tejszínhab és gyümölcsök foglalnak helyet. A Pavlova jócskán tartalmaz cukrot, ennek ellenére könnyű desszertként szokták emlegetni, mikor beleharap az ember, nagyon lágy és légies, szétolvad a szájban. A desszertek királynője igényel némi odafigyelést, hogy a végeredmény olyan legyen, mint ahogy azt a cukrászok nagykönyvében megírták. Ha szereted az álomszerű süteményeket, amelyek a szépségük mellett isteni finomak is, akkor a Pavlova tortát kötelező elkészítened! Most megmutatjuk, melyek azok az aranyszabályok, amelyeket, ha betartsz, tökéletes Pavlovát tehetsz az asztalra. A tojás a titka A Pavlova torta fő alkotóelme a tojásfehérje: a legjobb, ha maradék fehérjéből vered a habot, mert azzal sokkal könnyebben tudsz majd dolgozni, mintha friss tojást használnál.
A 💫🍓 – Artofit
A sütő kikapcsolása után pedig ne húzzuk ki azonnal a tepsit, a habcsóknak csukott ajtóval teljesen ki kell hűlnie. A krémhez keverje össze a kemény tejszínt porcukorés legalább 10-15 percig verjük. Már csak a desszert összegyűjtése van hátra. A habcsók mélyedésébe tegyünk egy kis tejszínt, a kapott habcsóktól vezérelve. Ezt megtehetjük kanállal vagy csőzsákkal. Az epret nagy darabokra vágjuk. Ha fizalist használ, feltétlenül öblítse le a szirmokkal együtt. Díszítéskor tekerjük a szirmokat a gyümölcs köré, tehetünk bele néhány friss mentalevelet is. A krém tetejére eperszeleteket, fizalisokat teszünk, és megszórjuk porcukorral. Az Anna Pavlova tortát főzés után azonnal tálaljuk, mert a krém hatására a habcsók olvadni kezd. Élvezze a teáját! Ha hibát észlel, jelöljön ki egy szövegrészt, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűket
Szedres Pavlova torta recept zsuzsamama56 konyhájából - Receptneked.hu
A neve szokatlan, de valójában csak egy hétköznapi habcsók, amelyet tojásfehérjéből készítenek, de eredeti megjelenése, gyümölcsökkel való sikeres kombinációja, valamint megjelenésének története az egyik legnépszerűbb édes étel az egészben. világ. A "Pavlova" desszert, amelynek receptjét ebben a cikkben megvizsgáljuk, olyan könnyen elkészíthető, hogy még egy gyermek is elkészítheti. Ezért az étel ideális édes ételnek nevezhető a családi főzéshez. "Pavlova" desszert: a találmány történeteA híres orosz balerina, aki a huszadik század húszas éveiben bejárta a világot, egykor Új-Zélandon szállt meg az egyik legrangosabb szállodában. Születésnapja alkalmából könnyű és légies tortát sütöttek a szálloda szakácsai – elvégre mindenki tudja, milyen szigorú diétát követnek a balerinák, hogy megőrizzék kiváló formájukat. A különböző verziók szerint teljesen más emberek döntöttek úgy, hogy nevet adnak a desszertnek - vagy Anna Matveevna barátai, vagy a szálloda személyzete. A balerina csodálta a találmányt, és örömmel vállalta, hogy az ő nevét viselje.
- Debrecen miklós utca 5
- Tökéletes pavlova torta mini
- Pavlova torta, avagy a tojásfehérje hasznosítása
- Tökéletes pavlova torta lidl
- Mapei Keracolor Fuga Színskála
- kamatos-kamat-feladatok-megoldással
- Tökéletes Pavlova Torta