Porhanyós Kifli Recept — Porhanyós Diós Kiflik (Tojásmentes)
Kategória: Sütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dkg élesztő 1 dl tejföl 1 evőkanál cukor csipet só 15 dkg zsír vagy 20 dkg sütőmargarin Elkészítés: Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleteszem az élesztőt, a sót, a cukrot és a tejfölt. Összegyúrom, ha szükséges, még tejet adok hozzá. Egy órát pihentetem, utána 3 mm vékonyra nyújtom. A töltelék lehet gesztenye, lekvár, mák... Kifliket formázok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetem. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: » Búrkifli » Majonéz - tojás nélkül » Réteges sajtos kifli » Recept nélküli pogácsa "5" » Mákos kifli (update 2) » Savanyú tojásleves » Tojásos nyúl » Kossuth kifli » Túrótorta sütés nélkül 2. » Habkönnyű sóskifli 1 » Diós süti (liszt nélkül! ) » Tojásban sült sonka » Tojásos makaróni » Hókifli ilyen módra » Tojasos kalacs » Tojásos gombapaprikás
- Porhanyós kifli recept Andi84 konyhájából - Receptneked.hu
- Vaníliás Kifli Recept - Sütemény és Könnyű Étel Receptek - MesiNasi
- Desszertek 15 - Nagyi Receptje - olcsó, finom ételek képekkel
Porhanyós kifli recept Andi84 konyhájából - Receptneked.hu
- Takács Lászlóné: 20 év krónikája (Koszta József Általános Iskola, 2000) - antikvarium.hu
- Porhanyós lekváros kifli - Receptek - Laptopkonyha - videó receptek
- Norsk-Ungarsk Ungarsk-Norsk lommeordbok / Norvég-magyar magyar-norvég zsebszótár (könyv) - Keresztes László - Ove Lund | Rukkola.hu
- Vörös Apartman | Liszt Ferenc sétány 2-10. 8600 Siófok, Hungary
- Porhanyós kifli | mókuslekvár.hu
- Puha, omlós hókifli recept | Tutirecept
- Tatabánya,Kossuth Lajos utca térképe
- Mennyi alszesz lesz 100 liter cefréből reviews
Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken. Ehhez olyan partnerekkel is együttműködünk, akik feldolgozhatják az Ön adatait az Egyesült Államokban. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.
Vaníliás Kifli Recept - Sütemény és Könnyű Étel Receptek - MesiNasi
Recept mérete: 687 bájt Zilahy Ágnes:Valódi magyar szakácskönyv Porhanyós kifli "A porhanyó kis kifli. Tegyünk deszkára negyed kiló lisztet, 12 deka tört cukrot, 10 deka irósvajat. 10 deka hámozott tört mandulát, 4 keményre főtt tojássárgáját szitán áttörve, és négy egész nyers tojást; ezeket gyúrjuk jól össze, azután nyújtsuk ki késfoknyi vastagságúra, majd vágjunk belőle apró kockákat. E kockákat töltsük meg dióval, melyet előbb cukor-szirupban megforgattunk, azután hajtsuk össze kis kifli alakban. A kifliket kenjük meg felül tojássárgájával és süssük meg gyors tűznél halvány rózsaszínűre. "
Szükség van a hozzájárulásához! Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek. Cookie-kezelési tájékoztató A Príma Press Kft. által üzemeltetett domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ. A sütik feladata Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak. Mi a süti? A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében.
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a tésztába). A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd jó vékonyra kisodorjuk. Ezután négyszögeket vágunk belőle, megtöltjük a töltelékkel és kifliket formálunk. A kifliket tepsibe rakjuk, a megkenjük felvert tojással vagy jó édes, cukrozott kávéval, majd szép pirosra sütjük 180 fokon. Tetejükre még melegen vaníliás porcukrot szórunk. Tipp:TIPP: A töltelék lehet mák, dió, túró, kemény lekvár. Készíthetünk tölteléket úgy is, hogy 10 dkg margarint 10 dkg kristálycukorral és 3 ek kakaóval elkeverünk. A masszát a tésztára kenjük és a tésztát felcsavarjuk, mint a kalácsot. Nyersen szeletelve tepsire rakjuk, így süthetünk belőle kakaós csigát is. Ha sós kifliket szeretnénk, akkor a következő tölteléket készítsük el: 20 dkg bármilyen, főtt, füstölt darált húst, 1 apróra vágott főtt tojást, zsíron fonnyasztott hagymát, 1 gerezd fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot összekeverünk. A megtöltött kifliket felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.
Desszertek 15 - Nagyi Receptje - olcsó, finom ételek képekkel
A kész kiflicskéket sütőpapíros tepsire tesszük. 180 fokon, alsó-felső sütéssel 15 percig sütjük (ne süssük túl, maradjanak világos színűek! ). Ha meg szeretnénk nézni, hogy megsültek-e, akkor nézzük meg az aljukat. A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a még forró kifliket beleforgatjuk. Tipp: Isteni puha, omlós kiflik készültek, melyek dobozban 2 hétig is eltarthatóak. Nekem ebből az adagból 2 nagy gáztepsinyi kiflim lett. 108946 megtekintés Írd le véleményed, kérdésed Kategória kedvencei
SZINT: KÖZEPES By: SÜTÉSI/FŐZÉSI IDŐ: 15 perc Elkészítési idő összesen 60 perc sütéssel együtt. Hozzávalók Tészta: 40 dkg finomliszt 20 dkg rétesliszt 1 dkg élesztő 2 kk cukor 20 dkg zsír 2-2, 5 dl tejföl csipet sóTöltelék szilvalekvár vagy dió és baracklekvár keverékeForgatáshoz kb 20 dkg porcukor 2 cs vaniliás cukor Lépések Egy tálba mérjük a liszteket, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a zsírt és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk. Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb fél cm vastagra kinyújtjuk. Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk. A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a közepére, lenyomkodjuk, végeit összecsípjük, majd kifli alakúra hajtjuk. Figyeljünk, hogy az összeillesztés alulra kerüljön!
- Donáth lászló gyermekei
- Eladó ház miskolc martin kertváros
- Új ford modellek
- Pizza hut telefonszám menu
- Eger szépasszony völgy
- Nyíregyháza aquarius élményfürdő
- Kölyökkutya kint tartása
- Június 27 névnap
- Saválló bortartály szlovénia síelés
- Moziműsor székesfehérvár alba plaza
- Sport1 sport2 mai műsora
- Fürdőszoba szekrény vintage
- Gőzgombóc főző edény
- Székesfehérvár nyugdíjbiztosítási igazgatóság kecskemét
- Ergoline szolárium budapest weather
- Csillagainkban a hiba idézetek pdf
- Migály ügyvédi iroda nyilvántartás
- Mapei Keracolor Fuga Színskála
- bibione-élelmiszerárak-2017
- Porhanyós Kifli Recept — Porhanyós Diós Kiflik (Tojásmentes)